Constantis bouwt voort op uw eerdere investeringen

Als adviseur voor duurzame strategie hanteert Constantis een eigen methodiek, geënt op ISO 26000, de internationale richtlijn voor MVO. Daarbij nemen we de bestaande initiatieven en de specifieke behoeften van uw organisatie als vertrekpunt.

Onderlinge samenhang

Maar wat als u al ISO 9001 of 14001 gecertificeerd bent? Juist daar ligt de kracht van Constantis. Wij bouwen voort op de resultaten die uw onderneming eerder heeft behaald. Dat gaat soepel, omdat de gemeenschappelijke structuur en identieke kerneisen de aansluiting tussen alle ISO normen en richtlijnen garandeert. Werkt u volgens ISO 9001 of 14001, dan bent u al voor een flink deel ingericht op ISO 26000. Zo kunnen wij u helpen kwaliteitsmanagement en milieumanagement te integreren in uw totale duurzaamheidsbeleid.

Duurzaamheidsbeleid: ISO 26000

Vormt een duidelijk kader om MVO-activiteiten te definiëren, concretiseren en implementeren. Deze richtlijn heeft tot doel om een duurzame bedrijfsvoering structureel in te bedden in bestaande systemen en processen.

Kwaliteitsmanagement: ISO 9001

Maakt bedrijfsprocessen meer inzichtelijk en dus beter beheersbaar. Deze norm heeft raakvlakken met de MVO-kernthema’s Goed bestuur, Eerlijk zaken doen, Mensenrechten en Consumenten aangelegenheden van ISO 26000.

Milieumanagement: ISO 14001

Helpt om stakeholders te laten zien dat een organisatie serieus aandacht besteedt aan haar impact op het leefklimaat. Deze norm sluit nauw aan op de kernthema’s Milieu en Goed Bestuur van ISO 26000.

Wilt u ook uw bedrijfsstrategie verduurzamen?
Lees meer over onze methodiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *