Constantis richt de schijnwerper op: het nieuwe jaar

Vijf TIPS VOOR EEN DUURZAAM WINSTGEVEND 2018

Door Lex Eschauzier

Vijf tips om geïnspireerd het nieuwe jaar in te gaan. Klik op de links voor meer:

1. An Inconvenient Truth 2: het probleem is de oplossing
‘We zitten midden in de duurzaamheidsrevolutie. Die heeft de kracht van de industriële revolutie en de snelheid van de digitale’, zegt Al Gore, klimaatactivist en oud vice-president van de Verenigde Staten. Het tweede deel van zijn indringende documentaire over het klimaatvraagstuk laat overtuigend zien dat een probleem ook een oplossing kan zijn. De komende weken nog te zien in diverse Nederlandse bioscopen.

2. Patrick en Milan van der Meulen: gratis zonnepanelen
Patrick en Milan van der Meulen volgden als tieners een opleiding tot ‘Climate Reality Leader’ bij Al Gore in Miami. Nu zijn ze begin twintig en verstrekken ze gratis zonnepanelen via hun bedrijf Enie.nl. De klant betaalt alleen voor de opgewekte stroom. Een besparing van 15 procent voor de gebruiker en 100 procent beter voor het milieu. In Eén Vandaag vertelden ze hoe Al Gore hen inspireerde. In drie jaar is Enie.nl gegroeid naar 35 medewerkers, meerdere vestigingen en een unieke marktpositie.

3. Circl: de witte bonenburger is erg lekker
Alles is circulair aan Circl, een nieuw, multifunctioneel paviljoen van ABN Amro in Amsterdam Zuid. De bank geeft het goede voorbeeld: winst voor iedereen. Het gebouw is dagelijks geopend, ook voor het publiek. Er zijn onder meer een restaurant, een rooftopbar en freelancers zijn welkom om er te flexwerken. Loop er in het nieuwe jaar eens binnen (open vanaf woensdag 3 januari 2018), doe mee aan de uitstekende rondleiding en geniet van de smakelijke witte bonenburger of andere duurzaam gerechten. En lees begin januari mijn blog met een uitgebreide aflevering over Circl.

4. Sustainable Development Goals van de VN
Een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. Dat is de kern van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties. Ook in uw bedrijf of organisatie kunt u er werk van maken. Op rijksoverheid.nl staan de 17 doelen op een rij.

5. Gratis strategiesessie: Winst maken met duurzaamheid
De Trippple aanpak van Constantis maakt in uw onderneming of organisatie van woorden daden. Juist door de samenhang vallen de kwartjes overal. Van HRM tot governance. Van inkoop tot marketing. Van vervoer tot productie. Organisaties die op deze manier werken gaan van een strategie voor duurzaamheid naar een duurzame strategie. Wilt u ook duurzaam winst maken? Boek nu een strategiesessie.

Een bericht ontvangen als er een nieuwe blog van Lex Eschauzier gepubliceerd wordt?
Geef je hier op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *