Constantis richt de schijnwerper op… Trippple Toolkit

Met zorg en goede instrumenten fundamenteel verduurzamen

Met de Trippple Toolkit van Constantis kunnen organisaties zichzelf fundamenteel verduurzamen. Duurzaamheid is dan geen ‘apart dingetje’ meer, maar een integraal onderdeel van beleid en strategie. Zorgorganisatie Philadelphia laat zien hoe dit vruchten afwerpt.

Alleen maar werken aan ‘groene targets’ is onvoldoende om een organisatie fundamenteel te verduurzamen. Het vereist een integrale strategie en een andere manier van kijken en handelen. De benodigde verandering kunt u in de gehele organisatie inbedden met behulp van het uitgebreide en beproefde instrumentarium van Constantis, verzameld in de Trippple Toolkit.

Effectieve instrumenten
Philadelphia, een landelijke zorginstelling die mensen met een beperking ondersteunt, gebruikt de Trippple aanpak met succes. Ongeacht of mensen nu bij Philadelphia wonen, intensieve zorg krijgen of ambulante begeleiding ontvangen, voorop staat het doel om ieder mens te helpen het beste uit zichzelf te halen. Volgens Greet Prins, voorzitter van de Raad van Bestuur, is de Trippple aanpak trefzeker.

De stapsgewijze verduurzaming begon in 2014, op basis van ISO 26000, de richtlijn voor de maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties. De uitdaging was om dit in een zo’n grote organisatie als Philadelphia daadwerkelijk in het DNA te krijgen. Daarom koos de organisatie voor instrumenten en begeleiding van Constantis.

Drastisch minder CO2
Het werken met de Trippple Toolkit werpt vruchten af. Indrukwekkend: Philadelphia stootte in 2018 518 ton minder koolstofdioxide uit dan het jaar daarvoor. Dit onder meer door de implementatie van het gecertificeerde Energie Management Systeem ISO 50001, de stapsgewijze elektrificatie van het wagenpark en duurzaam huisvestingsbeleid.

Naast het thema milieu strekt de toolkit zich uit naar het realiseren van andere strategische doelen van de organisatie. Bijvoorbeeld inclusiviteit, verankering in de lokale gemeenschappen en participatie van cliënten. De aanpak is organisch en verandert denken en doen. Dit strekt veel verder dan het voldoen aan een lijstje targets. Met iedere keuze die een organisatie maakt, van boven naar onder én van onder naar boven, wordt de ecologische voetafdruk kleiner en de sociale voetafdruk groter.

Duurzaam in het DNA
De Trippple aanpak staat voor een proces van begeleiding, coaching en training. Door het commitment van de leiding te verankeren en van onderop de medewerkers én de cliënten in staat te stellen om zelf de instrumenten aan te grijpen om te verduurzamen. Middels workshops, trainingen en door het zelf ontwikkelen van initiatieven krijgt de gehele organisatie een verfrissend nieuw perspectief op haar omgeving en de bijbehorende slagkracht. Werkelijke duurzaamheid dringt tot in het weefsel van de gehele organisatie door.

De Trippple Toolkit bestaat uit zo’n veertig instrumenten en is geschikt voor zowel kleinere als grote organisaties. Het instrumentarium bestaat uit duurzame business modellen, scans, stappenplannen, werkboeken, running notes voor workshops, presentaties, templates, et cetera. De toolkit is inclusief een trainingssessie van een dagdeel door een ervaren Trippple expert en 3 uur support via de mail en telefonisch om de instrumenten zelf succesvol in te kunnen zetten in uw eigen organisatie.

Meer informatie
Video:
Interview met Greet Prins, voorzitter Raad van Bestuur Philadelphia (circa 7 minuten)

Website:
Alles over de Trippple Toolkit

Hoe begint u? Start met een strategiesessie
Samen de toekomst tegemoet. De Trippple Toolkit is een permanente inspiratiebron en praktische leidraad en biedt handzame instrumenten. Een duurzame strategie ontwikkelen en uitvoeren volgens deze beproefde formule betekent profijt voor iedereen. De planeet sparen én een reuzensprong maken met uw organisatie. Innovatie, nieuwe doelgroepen aanboren, nieuwe markten veroveren, gunstige financieringsbronnen vinden. Ook duurzaam winst maken met de Trippple Toolkit van Constantis?

Boek nu een strategiesessie.

Een bericht ontvangen als er een nieuwe blog van Lex Eschauzier gepubliceerd wordt?
Geef je hier op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *