Constantis richt de schijnwerper op: Q1905

 

SNEAKERS MET EEN SCHONE VOETAFDRUK

Door Lex Eschauzier

Q1905 lanceert gepersonaliseerde sneakers gemaakt van een afgedragen spijkerbroek. Een mooie stap naar honderd procent circulaire schoenen zonder impact op het klimaat.

Aan tweehonderd relaties van de Climate Neutral Group (CNG) werd gevraagd om een oude spijkerbroek in te leveren. Q1905 (voorheen Quick) transformeerde ze tot een paar sneakers. De CGN relaties ontvingen deze hypermoderne hippe gympen tijdens het 15-jarig jubileumcongres van CNG.

Via de webshop van Q1905 is de ‘Medal Neutral’ nu ook te koop voor de consument. Wie deze speciale sportschoen bestelt, stuurt eerst een oude spijkerbroek in. Q1905 maakt daarvan een hoogstpersoonlijke Medal Neutral. Het paar schoenen wordt maximaal drie maanden na het insturen van de broek thuisbezorgd.

Leave No Footprint
Duurzaamheid en klimaatneutraliteit zijn de uitgangspunten van deze nieuwe productlijn van Q1905. Voor de nieuwe ‘Leave No Footprint’ sneaker zijn geen leer voor de schoen en geen gerecycled rubber voor de zool gebruikt. Zo werkt Q1905 aan de vermindering van haar klimaatimpact.

Q1905 ziet in dat alleen klimaatneutraal produceren uiteindelijk niet genoeg is. ‘We staan als samenleving voor de gigantische uitdaging om onze economie volledig te verduurzamen’, zegt het bedrijf op haar website. ‘Dit betekent dat supply chains gesloten moeten worden. Niet meer gebruiken en weggooien, maar gebruiken en hergebruiken.’

Klimaatneutraal Gegarandeerd
Met de ‘Leave No Footprint’ sneakerlijn zet Q1905 letterlijk stappen richting duurzaamheid. De schoenen zijn gecertificeerd volgens de standaard ‘Klimaatneutraal Gegarandeerd’. Dit betekent dat er een CO2 footprint is gemaakt van de gehele productieketen.

Q1905 heeft maatregelen genomen om de CO2 uitstoot te reduceren. De besparing ten opzichte van een standaard sneaker is meer dan 65 procent. De resterende uitstoot van de sneakerlijn is gecompenseerd met duurzame energieprojecten. Dit resulteert in een CO2 neutrale productie.

Ook duurzaam winst maken? Boek nu een strategiesessie.

Meer informatie over de Q1905 Medal Neutral circulaire sneaker:
Filmpje met Peter Heerschop
Bestellen via Q1905 webshop

Een bericht ontvangen als er een nieuwe blog van Lex Eschauzier gepubliceerd wordt?
Geef je hier op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *